Amstelglide 2019

In het weekend van 22 en 23 juni 2019 hebben Luuk Koomen/Jeroen Reijnders met de DG1001 en Reinier Vos met de privé Standaard Cirrus deelgenomen aan de Amstelglide 2019. Dit is een tweedaagse wedstrijd die gehouden wordt op Soesterberg, de thuisbasis van de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen (ACvZ).

Helaas heeft team "Luuk/Jeroen" maar 1 dag gevlogen en daarbij de 12e plaats gehaald in de Combi klasse.

Reinier heeft wel beide dagen kunnen vliegen en is 2e geworden in de Club klasse.

Voor de opdrachten/uitslagen zie: https://www.soaringspot.com/en_gb/amstelglide-2019-soesterberg-ab-2019/results

De Het podium

Live feed

KZC heeft DG-1000S aangeschaft

Vandaag heeft de KZC een DG-1000S gekocht! Deze moderne tweezitter (met 18 of 20 meter spanwijdte) levert aanzienlijk betere prestaties dan onze oudere ASK-21, die na de ruil is achtergebleven in Tsjechi√ę. We kunnen niet wachten om ermee te vliegen!

 

Voorjaarskamp 2 tot en met 6 mei

Van 2 tot en met 6 mei zal weer het gebruikelijke voorjaarskamp gehouden worden. Dit is voor iedereen maar zeker voor de nieuwe leden, DBO'ers en solisten. We doen ons best om voor elke dag twee instructeurs beschikbaar te hebben. We nemen zoveel mogelijk kisten mee naar het andere veld. We zullen kamperen op het veld en gezamenlijk ontbijten. Verdre details volgen snel.

ALV vrijdag 25 maart

Op vrijdag 25 maart om 20:00 uur is de Algemene LedenVergadering in het clubhuis. Een belangrijk onderwerp is het vlootbeleid voor de komende jaren. Daarnaast de gebruikelijke herverkiezing van bestuursleden en de jaarrekening van 2015. 

Oud Hout op vliegveld Langeveld 28 september

Op 28 september heeft op vliegveld Langeveld de inmiddels traditionele "Oud Houtdag" weer plaatsgevonden. Behalve dat er met 7 oude houten zweefvliegtuigen op het veld gevlogen is waren er ook nog twee oude legervoertuigen te bewonderen. De clubleden waren zelf ook terug in de tijd met kleding uit de jaren vijftig. Het oudste vliegtuig was een Grasshopper uit 1938. Mede dankzij het geweldige weer was het een geslaagde dag.

 

Twee weken vliegen in Duitsland

Van 19 juli tot en met 2 augustus heeft de Kennemer Zweefvliegclub weer haar zomerkamp in Duitsland. Bijna de hele vloot van de club gaat mee. Naast hopelijk vele lange vluchten met goede thermiek is ook de bedoeling dat er veel overland gevlogen kan worden. Met overlandvliegen wordt van te voren een driehoek uitgezet van bijvoorbeeld 300 km. De bedoeling is dat, gebruik makend van de thermiek, deze afstand zo snel mogelijk gevlogen wordt. Er gaan weer vele leden mee en er zal worden gekampeerd op het vliegveld.

Meivakantie week naar Terlet

In de meivakantieweek, van 28 april tot en met 2 mei verhuist de Kennemer Zweefvliegclub weer een weekje naar het nationale zweefvliegcentrum Terlet, vlakbij Arnhem. De vliegtuigen gaan mee en we hopen daar veel lange mooie vluchten te maken.

Op 7 mei is er weer een mogelijkheid om 's avonds  kennis te maken met zweefvliegen door een vluchtje mee te maken. Informatie staat onder Vlieg mee.